Przez Japończyków traktowany jako danie wyjątkowe: starannie przygotowane, a jednak proste, pożywne i przynoszące wiele doznań smakowych.
Ramen to danie przygotowane z bulionu, makaronu i dodatkowych składników, m.in. pasty miso, sosu sojowego, grzybów. Podstawą ramenu jest bulion ugotowany na czerwonym lub drobiowym mięsie.
Brian MacDuckston, autor bloga kulinarnego, kanału YouTube Ramen Adventures, programów telewizyjnych, podróżnik, jest ekspertem, jeśli chodzi o ramen. W książce „Ramen at Home” czytelnik znajdzie sto przepisów, klasycznych oraz wariacji na temat, instrukcje, w jaki sposób przygotować ramen i wytyczne, dzięki którym jego ugotowanie zajmie niewiele czasu, oraz ciekawostki dotyczące kultury japońskiej.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.