Szukaj
e-Płatności
Szybkie płatności bankowe, płatności kartą kredytową i debetową.
Przelewy 24
Przelewy 24
Śledź po kaszubsku, dzyndzałki warmińskie, małdrzyki krakowskie, a może piróg biłgorajski? Potrawy regionalne to zbiór niemal 50 sprawdzonych przepisów na dania z różnych regionów Polski. Dokładne opisy wraz z pięknymi ilustracjami pomogą nam przyrządzić potrawy, dzięki którym przeniesiemy się do tradycyjnej kuchni Małopolski, Podkarpacia, Warmii i Mazur czy Lubelszczyzny. A polska kuchnia jest nie tylko różnorodna, ale przede wszystkim smaczna. W tradycji mamy wiele ciekawych potraw, o których często zapominamy zafascynowani kulinariami z innych regionów świata.
Książka została podzielona na pięć rozdziałów, każdy poświęcony jest potrawom typowym dla danego regionu. Bogactwo polskiej kuchni regionalnej jest tak wielkie, że nie sposób zmieścić w jednej publikacji wszystkich ciekawych dań, autorka wybrała więc te, które z łatwością można przygotować w warunkach domowych. Każdy znajdzie tu coś dla siebie i będzie mógł wypróbować tradycyjne specjały: mięsne, rybne, warzywne, mączne i oczywiście na słodko.
ISBN
978-83-65807-53-3
Autor
Siostra Maria
Wydawca
Martel
Okładka
Miękka
Ilość stron
112
Rok wydania
2017
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.