Polska kuchnia słynie ze smaków, które pozostały zarówno po upodobaniacharystokratów, jak i chłopskich zwyczajach kulinarnych. Stąd na stołach królują smakowite zupy, mięsiwo – ze szczególnym uwzględnieniem dziczyzny i drobiu oraz potrawy mączne. Nie sposób też pominąć dania regionalne, które składają się na różnorodność rodzimego menu. Książka zawiera sprawdzone przepisy na przystawki, zupy, dania mięsne, wegetariańskie i mączne. Czytelnik znajdzie w niej także pomysły na desery, ciasta, tradycyjne nalewki i wina.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.