Z tej książki dowiesz się, jak, gdzie i kiedy zbierać grzyby, jak nauczyć się odróżniać smaczne, jadalne grzyby od tych, które mogą zaszkodzić, a nawet zabić.
Obalimy wszystkie mity dotyczące zbierania grzybów!
Znajdziesz tu również najciekawsze przepisy na wykorzystanie grzybów w kuchni.
Ponad 120 najczęściej występujących w Polsce grzybów
Zdjęcia pozwalające rozpoznać dany grzyb
Praktyczne porady
Prosty i przystępny język
Do tego mapa, która pomoże ci znaleźć najbardziej grzybodajne tereny!
Justyn Kołek – znany grzyboznawca, wielokrotny juror Wielkiego Grzybobrania z Gwiazdami, członek-współzałożyciel Polskiego Towarzystwa Mykologicznego. Uczy dzieci i młodzież, jak prawidłowo i bezpiecznie zbierać grzyby, organizuje wystawy edukacyjne.
Ewa Furtak – dziennikarka, członkini Polskiego Towarzystwa Mykologicznego, klasyfikator grzybów.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.