Szukaj
e-Płatności
Szybkie płatności bankowe, płatności kartą kredytową i debetową.
Przelewy 24
Przelewy 24
Uprawianie jakiegoś hobby sprawia przyjemność tylko wtedy, gdy prowadzi do sukcesów, a nakład pracy nie przekracza granic rozsądku. Sukces w przypadku warzenia piwa oznacza osiągnięcie wysokiej jakości warzonego trunku.
Autor tej książki – piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem – podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które przewyższa jakością piwa z wielkich przemysłowych browarów. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie warzyć piwo – od charakterystyki różnych gatunków słodu, chmielu i drożdży, po instrukcje budowy prostych urządzeń niezbędnych do wyrobu tego alkoholu. Opisano także poszczególne etapy powstawania piwa, m.in. śrutowanie, zacieranie, filtrowanie, gotowanie, klarowanie i chłodzenie brzeczki oraz fermentację.
Zatem jeśli masz ochotę na monachijskie jasne, austriackie marcowe lub czeskiego pilznera własnej roboty, warto sięgnąć po tę książkę. Informacje w niej zawarte pozwolą niewielkim kosztem i wysiłkiem stworzyć domowy minibrowar.
ISBN
978-83-8151-272-5
Autor
Richard Lehrl
Wydawca
Wydawnictwo RM
Okładka
Miękka
Ilość stron
164
Rok wydania
2019
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.